ANKARA / KEÇİÖREN - Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İklimi Düşünüyorum

Nis

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenimiz Kevser Çağlar "İklimi Düşünüyorum" eTwinning Projesi kapsamında Sonsöz Gazetesine İklim Dğişimi ve Eko Sistem hakkındaki çalışmalarını anlattı ve  yaptıkları etkinliklerden bahsetti.

Nis

Kevser Çağlar iklimi düşünüyorum e- Twinning projemizin Sıfır Atık konu online eğitim semineri Çevre ve Şehircilik Uzmanı Şule BEKTAŞ tarafından yapılmıştır.

Nis

Eda Birer öğretmenimizin İklimi düşünüyorum kapsamında öğrencileri ile farkındalık çalışması sıfır atık etkinliği

Nis

Eda Birer öğretmenimizin İklimi düşünüyorum projesi kapsamında öğrencilerinin tasarladıkları logo çalışmaları

Nis

İklimi Düşünüyorum Projemizin logosu web2 araçlarından google forms da yapılan anket sonucunda seçildi. Projemize hayırlı olsun.

Nis

Öğrencilerimize Sıfır Atık ve çevreyi koruyarak iklim değişiminin önüne geçme yolları okul dışı eğitim amaçlı Eda Birer ve Kevser Çağlar eşliğinde Altındağ Çınar Atık ve Toplama Merkezine gezi düzenlenerek farkındalık oluşturuldu. Çevre Mühendisi Zeynep Hanım tarafından öğrencilerimiz bu konu da bilgilendirildi.

Nis

Kevser Çağlar ve Eda Birer eşliğinde Dijital eğitim ortamında öğrencilerimize web2 araçlarımızdan Kahoot ile 9 Şubat Güvenli İnternet Günü ile ilgili yarışma yapılmıştır.

Nis

9 Şubat Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili öğrencilere Dijital eğitim ortamında web2 araçlarından Powtoon ile Sunum yapılmıştır.

"I Think Of The Climate" eTwinning projemiz başladı.

Sincan Törekent MTAL, Keçiören Subayevleri MTAL, kuruculuğunda; Slovakya/ Levoča Gymnázium sv. Františka Assiského, Sincan Pınarbaşı MTAL , Sincan  BİST MTAL, Sincan Anadolu İmamhatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Sincan Fatih Anadolu Lisesi, Gölbaşı Anadolu  Lisesi, Gaziantep /Şehit Kamil Saim Akınal Anadolu Lisesi okullarının katılımıyla yürütülen eTwinning projemiz Avrupa projeleri kategorisinde yerini aldı.

11 öğretmen, 100 lise öğrencisi katıldığı proje Şubat- Mayıs 2022 tarihlerinde arasında yürütülecektir.

Projede öğrencilere  çevre okuryazarlığı becerisini kazandırmak amaçlanmaktadır. Projede çoklu dil öğrenme, eleştirel düşünme becerisi, bireysel sorumluluk duygusu, stratejik düşünme becerisi, tasarım odaklı düşünme, karar alabilme ve uygulamaya geçirebilme, vatandaşlık ( Bireyin hak ve sorumlulukları konularında bilinçlenme), sürdürülebilir bir gelecek için işbirliği yapabilme becerisi, öğrenmeyi öğrenme, digital yetkinlikler, 21.yy becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir.