T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

 

06-11-201706-11-201712-05-201712-05-2017  şefşef06-11-201706-11-201706-11-2017

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Yiyecek İçecek Hizmeleri Alanı Çerçeve Öğretim Programında;
1.  Mutfak,  Servis,
2.  Pastacılık,
3.  Bar,
4.  Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs),
dalları yer alır.

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı; bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründeki mesleklere ilişkin özel mesleki bilgi ve becerileri kazındırmanın yanı sıra çevredeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, problem çözebilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri doğru kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmet sunabilen, ve gerekli önlemleri alabilen, araştırma yaparak her konuda yenilikleri takip eden ve, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan tekniğe uygun üretim yapan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İSTİHDAM

1. Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek ünitelerinde,
2. Pastanelerde,
3. Kurum mutfaklarında,
4. Kafaterya, bar ve restoranlarda,
5. Yemek fabrikalarında,
6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
7. Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb.
yerlerde çalışabilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2013 - Güncelleme: 13.11.2017 11:21 - Görüntülenme: 5807
  Beğen | 4  kişi beğendi