YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Yiyecek İçecek Hizmeleri Alanı Çerçeve Öğretim Programında;
1. Mutfak, Servis,
2. Pastacılık,
3. Bar,
4. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs),
dalları yer alır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı; bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründeki mesleklere ilişkin özel mesleki bilgi ve becerileri kazındırmanın yanı sıra çevredeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, problem çözebilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri doğru kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmet sunabilen, ve gerekli önlemleri alabilen, araştırma yaparak her konuda yenilikleri takip eden ve, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan tekniğe uygun üretim yapan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
İSTİHDAM
1. Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek ünitelerinde,
2. Pastanelerde,
3. Kurum mutfaklarında,
4. Kafaterya, bar ve restoranlarda,
5. Yemek fabrikalarında,
6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
7. Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb.
yerlerde çalışabilirler.