Mrt

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'nin sponsorluğunda 22.02.2024 tarihinde  ÇANAKKALE'yi ziyaret ettik. Okulumuzdan 44 öğrenciye 3 gece 2 gün  boyunca okulumuz ogretmenlerinden Elif DEMİRDAĞ, Nursel GÖKCEK ve Savaş BÜYÜKYILMAZ eşlik etmişlerdir.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencilerimizin yaptıkları "Atasözü ve deyim"resimleme etkinliği yapılmış.Etkinlik sonunda okulumuz 10/C sınıfı öğrencimiz Deniz UÇAR'in Ağzını Aramak deyimini çizdiği eser okulumuzu temsilen ilçe millî eğitim müdürlüğü'ne gönderilmek üzere seçilmiştir.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi etkinlikleri devam ediyor.Kasim ayından itibaren devam eden etkinlikler kapsamında bu ay Atasözü ve Deyimler Sözlük Okumaları ve ona bağlı etkinlikler gerçekleştirildi.Turk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından 9/B , 9/C , 9/ D ve 10/A sınıfı öğrencileriyle aylık tanıtım pano calismalari yapıldı.İkinci ve üçüncü hafta etkinliklerinden "Drama ile Atasözü ve deyim" anlatma etkinliği Çocuk Gelişimi Alan zümre öğretmenleri ve öğrencileri tarafından yapıldı.Atasözü ve Deyim resimleme etkinliği ise Okulumuz Grafik  ve Fotoğraf Alanı zümre öğretmen ve öğrencilerimizce yapıldı.Son hafta etkinliği olarak ise öğrencilerimizin çizdiği resimler okul giriş panomuzda sergilendi.Resimler arasından seçilen bir eser ise okulumuzu temsilen senesonu sergisinde kullanılmak üzere Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderilecek.

Şbt

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı 9-C sınıfı Gökce'nin annesi Velimiz Burcu Hanım Okul Sağlığı Panomuzu hazırladı, kendisine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Havacılık uzay ve teknoloji Festivali Teknofest 2024 kapsamında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ar-ge birimi koordinasyonunda T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ve yaklaşık 1000 okul müdürünün katılımıyla Teknofest 2024 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali bilgilendirme konferansı gerçekleştirilmiştir. Konferansa Okul Müdürümüz Başöğretmen Hafize Nuray Saylan katılım sağlamıştır

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim uılı 20 döenm kurul toplantısı yapılmıştır. Okuluöuz idareci ve öğretmenleri yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çalışmaları

Ock

Okul sağılı kapsamında sağlıklı beslenmede kahvaltının önemini vurgulamak için 8/01/2024 pazartesi günü1. ders saatinde tüm okul olarak sınıflarımızda kahvaltı etkinliği yapıldı.

Ock

26 Aralık 2023 salı günü 11/ A sınıfı ve ders öğretmenleri Elif Demirdağ, Kevser Çağlar ve Dilek Tamdoğan eşliğinde Kelime Müzesi ziyaret edilmiştir.

Ock

27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 104. Yıldönümü Tören Programı, 28 Aralık Perşembe günü okulumuz çok amaçlı  salonunda yapıldı.

Ock

Okul sağlığı çalışmaları kapsamında ; Okul Sağlığı Ekibi ve Sağlıklı Yaşam Kulübü işbirliğinde pano düzenlenerek okulumuz döner sermayesinin katkılarıyla yılın son haftası tüm okul öğrencilerimize meyve saati etkinliği yapılmıstır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Grafik ve Fotoğraf alanımızın hediyelik eşya çalışmaları okulmuz giriş katında sergiye açılmıştır.

Ara

"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapılan ve başlatılan; "Dilimizin Zenginlikleri" projesi ; okullarda yapılacak  söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimiz de geçen sözcüklerin derinliklerini ( çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden kesfedecektir.

Biz de Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzda önce projenin duyurusunu sınıflarda yaptık ve Aralık ayı etkinliklerini başlattık.Bu kapsamda Aralık ayı faaliyeti olan Safahat Okumaları etkinliğini sınıflarımız da öğrencilerimizle hazırladığımız panolarla duyurduk.  Yine "Dilimizin Zenginlikleri" projesi Aralık ayı faaliyeti kapsamında Cümle yarışması düzenledik.Bu bağlamda öğrencilerimizin sınıf gruplarında Safahat sözlüğünü paylaşıp , öğrencilerimizden sözlükten seçtikleri üç sözcükle bir cümle oluşturmalarıni sağladık.Etkinlik sonucunda 11 / A sınıfı öğrencimiz Sevim Kömürcü'nün cümlesi okulumuzu temsilen seçilip   Cümle yarışmasına gönderildi. Yine Aralık ayı faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Safahat Çevrimiçi bilgi yarışması ve şartnamesi sınıf gruplarımızda duyurulmuştur. Okulumuz 9/C, 9/ D, 10/A, 10/B. 11/A ve 12/ A sınıfları Safahat okumaları panosu hazirlamislardi.

Ara

Okulumuz  Yiyecek -İçecek Hizmetleri Alanı, BEYOĞLU restaurant şefleri ile birlikte workshop çalışması yapmıştır. Yiyecek -İçecek HİZMETLERİ şeflerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz

Ara

Okulumuz 11/A ve 11/B sınıfları Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alan şefi Elif Demirdağ ve alan öğretmeni Dilek Tamdoğan rehberliğinde Keçiören Masal ve Ritim evini ziyater etmişlerdir.